De leraren


De leraren van Tapak Suci Amsterdam-Osdorp kennen elkaar al vele jaren en zijn samen goed voor ruim 100 jaar Pencak Silat ervaring. Ze bieden de leerlingen dezelfde Tapak Suci lesstof aan, maar elk vanuit hun eigen verschillende achtergrond en perspectief. Dat maakt de les afwisselend, soms moeilijk, maar geeft de leerlingen altijd een goede basis om hun persoonlijke reis in het Pencak Silat te vervolgen.

Pendekar Arthur Brenkman is geboren in 1965 en groeide op in Geuzenveld. Hij leerde de grondbeginselen van Pencak Silat kennen van zijn opa. Later, als leerling van Paatje Kneefel, bij wie hij bijna dagelijks op zolder trainde, werd hij in 1985 Kader Muda en was hij officieel geauthoriseerd om les te geven in Tapak Suci. Hoewel hij vindt dat een band voornamelijk dient om je broek omhoog te houden, heeft hij in 2007 de gradatie Pendekar kepala (zwart 3) behaald, wat hem de hoogst gegradueerde Tapak Suci beoefenaar in Nederland maakt. Arthur is bezeten van Pencak Silat en zijn genoten training in zowel Nederland als Indonesiƫ stellen hem in staat om alles op een vakkundige manier over te brengen op zijn leerlingen.


Pendekar Ischa Swartz is op zijn 14e, in 1989, begonnen bij Empat Bandung Budi onder Bob van Dolderen. Na een tussenstop bij Bongkot Harimau in Belgie is hij begin jaren 90 bij Tapak Suci beland. Ischa heeft in 2017 zijn Pendekar Muda examen met goed gevolg afgelegd in Indonesiƫ.


Pelatih Maurice Regensburg is net als Arthur een leerling van Paatje Kneefel. Maurice is gespecialiseerd in het grondgevecht en de golok. In 1994 behaalde Maurice de eerste plaats tijdens de Europese kampioenschappen seni.


Pelatih Johnny Dutrieux , geboren 1964 in Osdorp, is opgegroeid in een groot indisch gezin waar zijn oudere broers constant Pencak Silat aan het trainen waren. Zijn eigen training begon eind jaren 70 in de Setia Hati stijl bij Pak Chassy Cooman, een leerling van Paatje Frits Vermaesen en later van Paatje Phefferkorn. In 2002 kwam Tapak Suci op zijn weg en hij is daar sindsdien gebleven.